Saturday, November 14, 2009

Sejarah Motor aku nie........nak beli motor besar x mampu pulak



Ha......nie dia yang cakap tu hari sebelum pakai belang 150 saya dah tunggang 2 generasi dulu...memang sedap naik.......1 kepala sonic dan satu lagi kepala dash......pernah jugak orang umah saya tanya buat apa beli sampai dua,tiga nie........hanya saya saja yang tahu nak buat apa....



yang PBY ok dan PCF TU saya baru lepas overhall sendiri dah spray rangka semua cuma belum pasang balik, baju pun dah siap warna hitam.........belum siap, saya dah tangkap si Belang pulak........projek tergendala sampai sekarang.....kedua-dua ada surat beranak...



Tangkap Pak Belang senang nak ulang alik ke sekolah orang tua sebelah malam dan campur dengan minat sekali...nak jugak rasa generasi baru nie....tak gitu.....dan yang bawah nie dah lama saya tunggu tapi tak datang ke malaysia......



yang nie power sebab enjin 2 lejang ......eeeee susah nak cakap....apa ler kerajaan kita x lepas masuk........jadi belang power jugak.....kena buatnya....tak gitu BRO.....kepada peminat motor jenis nie....yang hampir kepupusan.......Hidup Belang.....kita mula sejarah yang baru ler pulak.....jumpa lagi...

2 comments:

  1. tapi dengar dari mulut Kuan Meng Heng sendiri, kebanyakan motor single swing arm ni, banyak problem especially pada part sprocket.

    ReplyDelete
  2. aku nak cantikkan hurricane aku ar..tp aku x tau mane nak cari cover set sume..ley tolong tunjukkan??

    ReplyDelete

LinkWithin