• MH370
KUALA LUMPUR - Fokus utama Malaysia Airlines (MAS) kini ialah memberi penjagaan kepada anggota keluarga penumpang dan anak kapal penerbangan yang hilang, MH370.
  
MAS dalam kenyataan di sini hari ini memaklumkan ini termasuk menyediakan mereka dengan maklumat yang tepat pada masanya, kemudahan perjalanan, penginapan, makanan dan minum, perubatan serta sokongan emosi.
  
"MAS mengulangi bahawa kami akan terus memberi sepenuh sokongan dalam kerjasama misi mencari dan menyelamat yang dikoordinasikan oleh Jabatan Penerbangan Awam di bawah Kementerian Pengangkutan," menurutnya.
  
Menurut kenyataan itu, MAS sedar mengenai spekulasi berterusan pihak media dan memaklumkan syarikat penerbangan itu tidak mempunyai sebarang maklumat tambahan yang telah diberikan sebelum ini.
  
"MAS akan sentiasa menyediakan maklumat berhubung MH370 yang dikemas kini kepada orang awam melalui media dan laman sesawang," menurutnya.
  
Pencarian pesawat MAS itu memasuki hari ketujuh hari ini. Penerbangan MH370 yang membawa 239 penumpang dari Beijing ke Kuala Lumpur itu hilang pada awal pagi Sabtu. - Bernama

 http://www.sinarharian.com.my/semasa/misteri-mh370-mas-ada-keutamaan-1.260230